Alice Bailey

"Cunoaște-te pe tine însuți, căci în tine însuți se află tot ceea ce trebuie să fie cunoscut," este încă regulă pentru studentul înțelept. Dacă fiecare dintre noi s-ar considera științific ca un centru de forță, controlând materia corpului nostru în sfera noastră de influență și lucrând prin intermediul ei, am avea o ipoteză prin care întregul plan cosmic ar putea fi interpretat."
Alice bailey
Conștiința Atomului

Despre Autor

Alice Bailey a fost o scriitoare influentă și învățătoare spirituală care a trăit între anii 1880 și 1949. S-a născut în Manchester, Anglia, și ulterior s-a mutat în Statele Unite. Învățăturile și scrierile lui Bailey au avut un impact semnificativ în domeniul filosofiei ezoterice și teosofiei.

Călătoria spirituală a lui Bailey a început în perioada adultă timpurie, când s-a implicat în Societatea Teosofică, o organizație dedicată studiului cunoașterii spirituale și ezoterice. Ea a studiat operele teosofilor de renume precum Helena Blavatsky și Annie Besant, care au influențat în mare măsură propria dezvoltare spirituală.

În 1919, Alice Bailey a înființat Școala Arcaică, o platformă pentru educație și instruire spirituală. Prin intermediul Școlii Arcaice, ea a transmis învățături despre subiecte precum meditația, vindecarea ezoterică și psihologia spirituală. Scrierile ei, publicate sub pseudonimul „Djwhal Khul”, au câștigat recunoaștere și au devenit larg citite în cadrul comunității ezoterice.

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Bailey este „A Treatise on Cosmic Fire” (Tratat despre Focul Cosmic), publicată în 1925. În această carte, ea a explorat subiecte precum natura universului, evoluția conștiinței și ierarhia spirituală. Scrierile ei subliniau importanța dezvoltării spirituale individuale și rolul umanității în planul cosmic.

Învățăturile lui Alice Bailey au abordat, de asemenea, subiecte precum astrologia, cele șapte raze și venirea „Învățătorului Mondial” sau „Christ”. Ea credea în existența unui plan divin pentru evoluția umanității și sublinia necesitatea ca indivizii să-și alinieze viețile cu principii spirituale.

Pe parcursul vieții sale, Bailey a lucrat neobosit pentru a promova unitatea și cooperarea spirituală între diferitele tradiții religioase și filosofice. Ea credea în puterea educației și pleda pentru o abordare holistică a învățării, care să cuprindă aspectele spirituale, mentale și emoționale ale existenței umane.

Scrierile lui Alice Bailey continuă să inspire și să influențeze căutătorii spirituali și ezoteriștii din întreaga lume. Învățăturile ei au fost interpretate și dezvoltate de diverse persoane și organizații. Cu toate că a trecut în neființă în 1949, moștenirea ei trăiește mai departe.

0
Cărți Scrise
Shopping Cart